La pasqua és una època molt esperada pels infants, és una època festiva i així és la seva vivència a l’escola. Una època d’observació de la primavera, és un temps que ve acompanyat de molts naixements, noves postes d’ous, per exemple, per la qual cosa en aquest cicle i en la nostra cultura l’ou representa la Pasqua, sent la imatge de creació per excel·lència. Allí on tot està contingut i en equilibri.

A més de l’ou i de les llavors també ens acompanya la imatge de la llebre de pasqua, perquè és qui ens porta els ous; tradicionalment triada pel seu gran valor de sacrifici, ja que sacrifica la seva pròpia vida quan surt del cau en defensa d’una altra de la seva espècie que és perseguida en alguna cacera. Així aconsegueixen cansar al depredador, que es pensa que está perseguint la mateixa presa.

Imatges de naixement, sacrifici, totalitat i equilibri són les brindades a l’escola a través de contes, cançons i narracions. Enguany la podrem celebrar passada la festivitat, com idealment celebrem aniversaris, etc. Però aquesta vegada, i potser no de franc, a casa teniu el gran tresor i l’oportunitat de poder preparar tot el que fa il·lusió als infants, de portar-los aquestes imatges, del punt mig, ni tan llarg ni tan curt, ni tan gran ni tan petit, allò que és renovat i equilibrat. Allò que justament ara necessitem tant!

Al grup de joc (i els nens i nenes de primària segur que ho tenen molt present), durant dues o tres setmanes, expliquem el conte de la llebreta de Pasqua. Els més grandets de segur el recordaran i fins i tot s’animaran a fer un teatret amb la vostra ajuda, no cal tenir tota la família de llebretes, amb un trosset de roba que porti un nus o uns mitjons embolicats podeu crear un món sencer i si us animeu podeu fer tota la família de llebretes.

És una imatge plena de valors i d’interès per als petits que transmet l’acció desinteressada i l’equilibri just. Brindant aliment per a la seva fantasia i elements per a comprendre el món que els envolta. També fem la rotllana del conillet blanc per a que us animeu a casa així com altres cançons i jocs de dits.

A Primària la setmana prèvia celebrem la Pasqua teixint conillets de Pasqua, decorant ous, penjant-los de branques decorades amb llana, modelant llebres de pasqua amb massa de pa… El dia de la festa cerquem els ous que la llebre de Pasqua ens ha deixat amagadets al pati i juguem al joc de Conillets a amagar.

D’altra banda heu de saber que per aquesta època comencem a bufar ous per a després decorar-los amb paper pinotxo, si us hi veieu amb la paciència de fer-ho sense importar quantes truites mengeu…endavant!, és una bonica tasca, si no, ous cuits també es poden pintar amb ceres o crayons i podeu donar sortida a la vostra creativitat i recursos a partir de materials casolans.

Amb tot això us desitgem una bonica mona preparada a casa i que el diumenge de pasqua pugueu amagar els ous que porta la llebreta per cada nen/a, per a que tothom trobi el seu ou, el seu punt mig, la seva totalitat… a la distància us acompanyarem.

CLAUSTRE

Març 2020

error: Contenido protegido !!