Avui, dissabte 15 de juny, a tocar del solstici d’estiu, les famílies de primera i segona classes de l’escola primària Krisol Waldorf Steiner han sortit d’excursió al castell de Burriac. Tot i que algunes famílies no han pogut assistir, els participants han pogut gaudir d’un matí molt actiu i divertit i d’un picnic molt restaurador.

El castell de Burriac és un castell construït durant els segles X i XI al turó d’en Burriac, entre els termes de Cabrera de Mar i Argentona, a partir d’una antiga capella -de la que encara es conserva l’àbside. Constitueix una de les clàssiques excursions del Maresme, comarca on es troba l’escola.

La sortida ha estat al voltant de les 10 h de l’aparcament de la Font Picant i s’ha anat ascendint a diferents ritmes. S’han creat uns tres grups amb els nens més grans i agosarats al capdavant, una representació d’adults al darrera i altres adults amb nens més petits tancant la comitiva.

S’ha començat per la pista forestal però aviat s’han trobat els corriols entre arbres que han permès gaudir d’una ombra ben reparadora durant l’ascens.

A la darrera part del camí els nens i nenes de segon i primer -acompanyats d’uns adults- han decidit escalar el darrer tram, una zona rocosa que ha posat a prova les seves forces i equilibri, tan ben treballats amb el moviment lliure que sempre poden desenvolupar a Krisol.

Uns minuts més tard, coronaven el castell i a poc a poc han anant arribant la resta de seccions del grup.

A dalt, tots han compartit un esmorzar ben variat i nodridor, els infants han jugat en un escenari tan motivador per a la recreació d’històries i contes, els adults han conversat… i s’ha destil·lat la màgia que esdevé quan persones amb un projecte comú i un ideal inspirador s’uneixen i gaudeixen de les proves, reptes i desafiaments que els proposa la vida en construir noves maneres de relacionar-se en el social, en l’econòmic i en el cultural.

Abans que la calor s’intensifiqués, ha començat el descens i en uns pocs moments ja es tornava a l’aparcament. A prop d’aquest, moltes famílies s’han quedat a dinar creant un altre picnic comunal, amorós i deliciós.

Fotografies: Vincenzo Esposito i Roger Fernández.

error: Contenido protegido !!